Πως να βάλουμε τα προϊόντα της σόγιας στη ζωή μας - Valia Grigoriou
210 72 10 000

Πως να βάλουμε τα προϊόντα της σόγιας στη ζωή μας

Πως να βάλουμε τα προϊόντα της σόγιας στη ζωή μας

Η σόγια, το θρεπτικό και υγιεινό φυτό που έρχεται από την Ανατολή

Τα προϊόντα σόγιας καταναλώνονται ανά τον κόσμο, ωφελεί πολλαπλώς τον οργανισμό μας. Από την άλλη, Ξεχωριστές έρευνες δείχνουν ότι η άκρατη κατανάλωση σόγιας ίσως δεν αποτελεί μία απολύτως συνετή επιλογή. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς γνωρίζουμε για τη σόγια. Στις παρακάτω γραμμές σας παρουσιάζουμε αρχικά τρόπους με τους οποίους το σώμα μας επωφελείται από την κατανάλωση σόγιας.

 

1. Έχει ενδεχομένως αντικαρκινική δράση, κάτι το οποίο φαίνεται από τα χαμηλά ποσοστά εκδήλωσης καρκίνου στις χώρες που καταναλώνουν περισσότερο τη σόγια. Άλλοι ερευνητές συνδέουν την αντικαρκινική δράση της σόγιας απλά με τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος. Όπως και να έχει, η πρόσληψη σόγιας συνδέεται, είτε έμμεσα είτε άμεσα, με τη μείωση της πιθανότητας εκδήλωσης της επάρατης νόσου.

2. Περιέχει πολύ ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την πρόληψη παθήσεων όπως η οστεοπόρωση.

3. Ρίχνει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης, προλαμβάνοντας την εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων.

4. Προλαμβάνει τη νόσο του Alzheimer, καθώς προστατεύει τα κύτταρα του νευρικού συστήματος.

5. Ανακουφίζει στην εμμηνόπαυση και προλαμβάνει τον καρκίνο του στήθους. Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο σχετικά με το αν η σόγια διαθέτει όντως αυτές τις ιδιότητες.

 

 

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι η σόγια ίσως  δρα διαφορετικά στις γυναίκες με μη ασιατική καταγωγή. Στις παραπάνω ευεργετικές ιδιότητες της σόγιας πρέπει να προσθέσουμε και κάποιες παραμέτρους που καλό είναι να λαμβάνονται υπόψη:

1. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά μεταλλαγμένα προϊόντα που έχουν ως βάση τους τη σόγια. Προτιμήστε τα μη επεξεργασμένα προϊόντα, όπως το γάλα σόγιας και το τόφου.

2. Η σόγια μπορεί να σχετίζεται με διαφόρων ειδών αλλεργίες. Πριν καταναλώσουμε, ας ενημερωθούμε από τον γιατρό μας.