Μπισκότα με πιπερόριζα (Τζίντζερ) - Valia Grigoriou
210 72 10 000

Μπισκότα με πιπερόριζα (Τζίντζερ)

Μπισκότα με πιπερόριζα (Τζίντζερ)

Μια απλή, γευστική συνταγή για μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα
1/2 φλιτζάνι βιτάμ (soft)
1 φλιτζάντι λευκή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μελάσσα
1 αβγό
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κτυπήστε την πιπερόριζα, το βούτυρο και το φλιτζάνι με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να γίνει μαλακό και αφράτο. Κτυπήστε μέσα τη μελάσσα και το αβγό. Τυλίξτε με απαλές κινήσεις το μίγμα από αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήστε το μίγμα για μία ώρα.
  2.  Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλες 4 εκατοστών και μετά πασπαλίστε τις με ζάχαρη. Απλώστε σε ένα ταψί αφήνοντας απόσταση 5 εκατοστών.
  4. Ψήστε μέχρι οι άκρες να ροδίσουν, για 15 λεπτά περίπου. Το κέντρο θα είναι ελαφρώς μαλακό. Αφήστε τα κουλουράκια στο ταψί για ένα λεπτό πριν τα απομακρύνετε.